View Single Post
Vechi 12.12.2011, 10:47:28
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Stiu ca acest subiect s-a mai disputat, in topic-uri ca "Prezervativul , pacat sau nu..." , si altele.
Pe mine ma intereseaza clar urmatorul lucru (si ar fi bine sa imi spuna asta cineva care a studiat teologia , sau cunoaste clar , simplu si sigur argumentele , pozitia si invatatura Bisericii Ortodoxe in aceasta privinta.
Mai exact:

Este permis actul sexual (este vorba de sotii cununati ) in afara intentiei de a aduce pe lume un copil? Care este invatatura(eventual corelata cu scrierile din cartile Bibliei) care expune recomandarile si pozitia ei (a bisericii) in legatura cu tema asta.
Nu este permis. Biserica invata clar ca unul din scopurile casatoriei e nastere de prunci.
Apostolu Pavel invata ca femeia se mantuie prin nastere de prunci.
A diseca taina nuntii de nasterea de prunci este un lucru grav. E in primul rand o dovada de egoism, perechea cautand doar placerile personale. In al doilea rand e o impotrivire a voii lui Dumnezeu, care spune"cresteti si va inmultiti" aratand, in acest fel care este modul prin care se va mantui femeia"si ea se va mantui prin nastere de fii".
Urmarile pe termen lung sunt grave: egoismul initial se va amplifica si se va rasfrange asupra amandurora, manifestandu-se prin certuri, nemultumiri, uneori chiar si divort.
Femeia care refuza sa dea nastere pruncilor devine o ursuza, o morocanoasa o vesnic nemultumita si imbufnata. E firesc deoarece sufletul ei nu si-a aflat odihna, nu s-a bucurat de cea mai mare bucurie daruita de Dumnezeu femeii: aceea de a fi mama.
Biserica ortodoxa prin intreaga ei invatatura se manifesta impotriva celor care de buna voie hotarasc sa nu aiba copii, bucurandu-se in schimb de placere.
Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca majoritatea metodelor contraceptive sunt de fapt abortive(asta se traduce, nu numai ca nu vrei copii, dar ii mai si omori).
Nici un om cu capul pe umeri, fie el: ortodox, catolic, neoprotestant nu iti va spune ca e bine asa ceva