View Single Post
Vechi 12.12.2011, 15:21:33
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca exista si ortodocsi care sa se fi convertit fiind ortodocsi practicanti. Toti cei pe care i-am cunoscut (inclusiv pe forumul catolic), inclusiv dvs. nu stiau mai nimic despre ortodoxie inainte, erau atei sau semi-atei, au "beneficiat" multi din ei de prozelitismul catolic.
Intr-o dezbatere care se vrea serioasa "nu cred" trebuie sa lipseasca. Din ortodocsii pe care ii cunosc eu, care au renuntat la ortodoxie pentru religa catolica, pot enumera: un calugar ortodox, un crestin ortodox cu mama ortodoxa practicanta, o crestina ortodoxa care s-a convertiti dupa un pelerinaj la Lourdes, in urma caruia s-a vindecat de pareza.
Citat:
Prozelitism meanifestat si prin mass media, evenimentele catolice fiind foarte mediatizate, inclusiv vizita papei in Romania.
Aici ma amuzati. Mass media ne prezinta stiri despre 10 homosexuali care se aduna, sau despre nu stiu ce dsoara si-a facut pictura pe unghii..., iar dumneavoastra sinteti iritat ca un eveniment istoric, vizita unui papa intr-o tara ortodoxa, este mediatizat?
Citat:
Iar cazurile de preoti sunt de obicei celor din Vlacea, cu grave abateri sau caterisiri.
Fenomenul nou e doar un foc de paie, credinciosii greco-catolici sunt constanti la fiecare recensamant (scazand si ei proportional cu scaderea populatiei, la fel cu cei ortodocsi).
Adineauri ne spuneati ca nu credeti ca exista crestini ortodocsi practicanti care sa fi renuntat la ortodoxie, iar acum ne dati exemple de preoti care au facut acest lucru (si de aici ne putem da seama de obiectivitatea dumneavoastra). Eu am sa va dau exemplul bisericii la care umblu eu, o biserica catolica dintr-un oras mic din Moldova. Aproape de fiecare data, in timpul saptaminii, am intilnit la Sfinta Liturghie si credinciosi ortodocsi. De ce? Pentru ca oamenii au nevoie MEREU sa se intilneasca cu Domnul, indiferent carei confesiuni ii apartin. Oamenii au nevoie de Dumnezeu. Daca Biserica Ortodoxa le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre Biserica Ortodoxa. Daca Biserica Ortodoxa nu le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre alte confesiuni.
Reply With Quote