Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.
E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.
|
Cred ca v-ati exprimat gresit ,nu oamenii se departeaza de credinta ,ci oamenii nu vin la Dumnezeu.
Povestea cu credinciosii din uzina nu e relevanta ,poate sunt institutii unde merg mai multi la biserica.
Daca ar fi sa analizam dupa numarul de biserici din Bucuresti ,care mi se par destul de putine raportat la nr.de locuitori ,intr-adevar nici in Bucuresti nu sunt prea multi ortodocsi practicanti.Desi acestea duminica sunt pline.