Citat:
În prealabil postat de George.m
Biserica nu a luat pozitie in mod oficial privitor la acest aspect.
In tainele vietii de familie poate patrunde duhovnicul, insa doar in masura in care mirii ii permit, dorind sa primeasca de la acesta un sfat, un cuvant ziditor, o indrumare; aici nu-i loc de retete, de sabloane, de clisee, iar Biserica, stiind acest lucru, refuza sa le serveasca credinciosilor.
|
Bine, si daca eu ma prezint cu sotia in fata unui parinte, si ii pun problema clar, scurt, In baza a ce(carei invataturi oficiale) imi va spune el sfatul(ce sa fac si cum), ca sa il iau de bun? Daca nu exista o invatatura unanim acceptata(de conducerea Bisericii, ca fiind cea corecta - in conformitate cu legile divine - lasate si in natura fizica , atunci
In primul rand el va trebui sa fie deja elucidat pentru el insusi aceasta chestiune, clar ca lumina zilei, ca sa ma poata ghida in acest sens!
Asta a fost si intentia mea,cand am postat acest mesaj, de a primi raspuns de la un preot(dar nu numai) care deja a ajuns la cunoasterea temeinica in sine insusi privitor la aceasta chestiune.
PENTRU MINE, ESTE DE O VITALITATE ESENTIALA PROBLEMA, pentru ca , prin actul sexual, se pierde o CANTITATE URIAASA DE ENERGIE, care , arre urmari dintre cele mai serioase asupra intregului om (LIPSA DE VLAGA -> lene, apatie, inertie ; LIPSA PUTERII DE CONCENTRARE, GANDIRE COERENTA, - ; BLAZARE EMOTIONALA,; , desensibilizare emotionala , toleranta scazuta la provocari ,irascibilitate etc; MEDIOCRITATE IN TOATE, - IN CEL MAI BUN CAZ!! ) ;
Sigur , solutia este sa studiez eu ijnsumi, sa cer lumina Domnului in acest sens, si in baza intelegerii personale, vii , sa si traiesc asa. Ca sa nu fie o renuntare superficiala ["pentru ca scrie in cutare loc, sau a spus cutare"] ci sa vina ca de la sine, ca atunci cand cineva a gustat un vin bun, nu mai bea in veci din cel care nu era, sau era mai putin bun .
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
• Abstinența sexuală dă vigoare, dar din când în când, rar, trebuie soții să se împreuneze, în afară de posturi (Sf. Pavel). Femeia (luata din bărbat) are nevoie de completare endocrină, prin contact, de la bărbat. - Parintele Arsenie Boca
|
Acest "trebuie soții să se împreuneze" de aici - inseamna ca scopul acestei impreunari este [motivat de] pur endocrin?