Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.
Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...
|
Un preot catolic smerit e posibil sa fi afirmat ce scrie par.Ioanichie .
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc.
Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti
Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante
Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni .
Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa.
Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica.