View Single Post
Vechi 13.12.2011, 17:08:16
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Am aghiasmă de la Sihăstria din 1989. Parcă ieri am adus-o de la izvor, așa e de proaspătă. Mai am și din alți ani, la fel de ”nestricată”.

Experimentul tău nu are relevanță!
Experimentul meu nu-și propune să demonstreze faptul că în anumite circumstanțe apa sfințită, inclusiv cea sfințită de preotul ortodox, nu se strică; eu cred acest lucru și nu am nevoie de experimente pentru a o dovedi.

Experimentul meu își propune să-i demonstreze domnului Cătălin cât de falsă este ideea pe care o tot vehiculează pe aici cum că numai agheasma ortodoxă nu se strică, și că de aceea catolicii pun sare în apa sfințită; dumnealui are o viziune extrem de mecanicistă, aș putea îndrăzni să afirm chiar materialistă, asupra a ceea ce constituie dovada ortodoxiei unei biserici sau a prezenței harului, ceva de genul "ăia cu moaște de o anumită culoare, de o anumită greutate și un anumit miros au har, ceilalți nu".

De aceea îi repet provocarea domnului Cătălin: aceeași apă, fără sare, fără clor, fără nimic, sfințită de preotul ortodox și de preotul greco-catolic, sau romano-catolic.
Reply With Quote