View Single Post
  #264  
Vechi 14.12.2011, 11:14:54
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Tapioca

Tapioca e un amidon extras din radacina de manioc. In general e folosita pentru a "lega" creme, sosuri, supe sau in locul gelatinei animale. Acest produs este usor digerabil si datorita continutului bogat in principii active, are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante. Este recomandat consumul acestui produs in cazurile de gastrita hiperacida, colita, ulcer gastrointestinal. Important este faptul ca tapioca nu contine gluten, deci este un aliment de baza in nutritia celor care sufera de enteropatie glutenica (boala celiaca). Deasemeni este bine tolerat de copii, batrani si convalescenti. Extern, tapioca in amestec cu zeama de lamaie se foloseste casi cataplasma in maturarea abceselor, furunculelor si panaritiilor.Tapioca ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos. Are de asemenea propietati laxative.

Ce contine tapioca?
Iata care sunt proprietatile nutritive ale prafului sau perlelor de tapioca:
100 gr tapioca contin:
-351 calorii
-0 proteine
-0,2 gr lipide
-85, 4 glucide

Budinca de tapioca:
-125 gr perle de tapioca
-750 ml lapte vegetal
-aroma de vanilie sau scortisoara

Perlele de tapioca se amesteca cu laptele se pun pe foc la foc mediu (20 min) pana fierb apoi se adauga mierea de albine. Continutu se va omogeniza obtinundu-se o crema peste care puneti vanilia.
Reply With Quote