Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu zic sa vezi jumatatea plina a paharului,adica se folosesc de media ca sa ajunga la inimile si constiinta a mai multor oameni.In felul acesta se mai mobilizeza cativa,putini,multi... depinde de disponibilitatea,prejudecatile sau educatia fiecaruia.
Daca ei trambiteaza si numeni nu vrea sa miste un deget,ce sa faca?
|
Pai tocmai, ei sunt cu trimbita pentru caini si cam atat, de ce nu trambiteaza cum zicea si Mihai mai sus in privinta avortului?
Simplu, pentru ca pentru ei, un caine este mai importat ca un om.
Pentru ei, mai bine sa moara N oameni sfasiati de caini decat sa moara cateva mii sau zeci de mii de caini.
Astia sunt oameni doar in aparenta, iar asa zisa lor dragoste n-are nimic de a face cu dragostea de oameni, ce sa mai astepti sa ia atitudine impotriva avortului.
De fapt nu e greu de intuit ca in spatele lor se afla mafia celor care traiesc de pe urma cainilor vagabonzi - cred ca nu se fac in toata Romania atatea sterilizari si vaccinari cate se irosesc pe cainii vagabonzi ca pe urma sa mai ai si cateva mii de cazuri de oameni muscati de caini, imbolnaviti de caini, omorati de caini.
Citat:
Eu cred ca este foarte jenant ca intr-o tara preponderent crestin ortodoxa,sa se vorbeasca de campanii anti avort!Este un fel de esec spiritual,ca sa zic asa.
|
Aiurea tara preponderent ortodoxa, aia este tot mass media si manipulare.
Cateodata, e drept, se face pentru o cauza buna si poate nu e atat o manipulare cat o emfaza folositoare, atunci cand de ex. s-a pus problema scoaterii icoanelor in scoli.
Desi realitatea e diferita, si anume ca pe majoritatea nu-i deranjeaza icoanele ba chiar vor sa ramana acolo, si majoritatea au botezul ortodox, nu inseamna ca majoritatea sunt ortodocsi.
Citat:
Alte religii,considerate de ortodocsi "pagane"isi lasa copiii sa se nasca,chiar daca traiul material nu este printre cel mai de soi.Defapt paradoxul consta tocmai aici,cel mai adesea romani instariti sau in ascensiune sociala recurg la planning familial.
|
Nu este deloc un paradox.
In tarile sarace, oamenii au nevoie de copii ca viitoare forta de munca si ajutor la batranete si binenteles pentru a face fatza mortalitatii infantile ridicate.
Acolo unde exista servicii medicale, pensii asigurate, trai bun cu munca putina - oamenii nu mai au nevoie de copii ca o polita de asigurare pentru viitor, dimpotriva copii sunt vazuti ca o povara si ca un minus la nivelul de trai.
In ambele cazuri e vorba practic de instinct.