View Single Post
Vechi 14.12.2011, 21:16:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de miti29 Vezi mesajul
Stiu ca pentru mine acest lucru e pacat, si voi face orice canon imi da duhovnicul dar ma intreb daca si pentru ea acest lucru (aducerea pe lume de copii in acest mod)reprezinta un pacat?
Canonul pe care ni-l dă duhovnicul după spovedanie e spre îndreptare. El nu reprezintă o compensare a păcatelor făcute. Nu putem spune: fac un păcat că după aceea îi plătesc lui Dumnezeu prin canon și mă va ierta. Păcatul făcut cu bună știință e foarte grav. Știi că Dumnezeu spune să nu mănânci din Pom, dar tu, totuși, mănânci, căci te va ierta. De fapt, ai căzut din har printr-un act de voință proprie.
Poate nu e asta voia lui Dumnezeu cu voi. Vrei să-i forțezi mâna, profitând de „cuceririle științei”. Îți forțezi destinul, viața. Știu ce înseamnă golul ce apare într-o familie în lipsa copiilor. Viața e mai lipsită de sens. Însă e lipsită doar de sensul firesc, natural, nu și de cel dumnezeiesc. Harul biruiește necesitățile firii, inclusiv nevoia de a avea copii.
Cred că bine este să-L căutați mai mult pe Dumnezeu împreună, să vă deschideți inimile către orice chemare a Sa și să fiți gata să o împliniți. Poate vă va scoate în cale niște copii de care veți putea avea grijă. Sau poate veți căuta voi o familie săracă (slavă Domnului, sunt o grămadă), să nășiți câțiva copii și să vă ocupați de ei, de cele duhovnicești în primul rând, dar și de cele materiale. Poate chiar veți putea să creșteți în casa voastră pe unii dintre ei.
Reply With Quote