Multi poate o sa va indignati, dar eu nu sunt de acord cu lasarea oamenilor strazii in scara blocului, mi ser pare o spalare pe maini si o iluzie mincinoasa ca ai facut o fapta buna, de parca scara blocului ar fi proprietate personala. In plus, incalca libertatea celuilalt, pentru ca e greu de presupus ca toti locatarii din bloc ar accepta asa ceva. Daca vrea cineva sa faca o fapta buna, sa ii primeasca in casa, sa le dea de mancare, nu sa se consoleze ca nu mor de foame.
Fie-mi iertat exemplul, dar acum cativa ani, niste iubitori de animale a adapostit in scara blocului vreo doi caini, deh, sa nu moara de frig afara. Cainii aceia au muscat niste locatari care au indraznit sa le incalce teritoriul. Cine si-a asumat responsabilitatea? Nimeni, fireste, ca doar scara blocului si cainii sunt proprietatea tuturor si a nimanui, pana la urma, mi se pare ca cineva a otravit cainii aceia, in tot cazul, au disparut.
Cineva cu bune intentii adaposteste un om al strazii. Ce garantii are acel om si ceilalti locatari ca nu o sa ii atace pe locatari sau ca nu o sa jefuiasca vreun apartament?! Vine unul mai tarziu in bloc, pleaca niste copii dimineata, se trezesc cu omul strazii! Daca se intampla cineva, Doamne fereste, cine isi asuma responsabilitatea pentru pagube? De aia zic, daca sunt crestini milosi si vor sa faca o fapta buna, sa ii primeasca la ei acasa si sa isi asume anumite responsabilitati, fara a-i pune pe ceilalti locatari in pericol.