Dacă ei reprezintă un potențial pericol lăsați în bloc, nu ar reprezenta un pericol și mai mare aduși în casă? Dacă foarte greu se va găsi cineva să-i lase pe scara blocului, oare nu și mai puțini vor fi cei care îi vor primi în casă?
Totuși, până la proba contrarie ei nu reprezintă un pericol. Pentru că nu toți s-au degradat. Am cunoscut, crede-mă, oameni foarte cumsecade între ei. În momentul în care ar face probleme pot fi ușor scoși afară, chemând poliția. Vine imediat.
Adevărul e că nu poți face un bine fără să-ți pui un pic pielea în băț. Nu e deloc confortabil.
Ai reacționat ca orice om normal, cu instinct de conservare pentru sine și pentru ai lui. Totuși, nu e creștinismul mai mult de atât? Mă întreb: Este Hristos în amărâtul acela de pe stradă, care moare, la propriu, de frig, sau e doar o figură de stil?
P.S. Și dacă e o spălare pe mâini, te întreb: ale cui mâini? Ale celui care îl vede și vrea să-l lase în bloc? Are el mâinle mai murdare decât ceilalți?
P.P.S. Știu că subiectul e foarte incomod și te felicit că ai avut curajul să-ți spui punctul de vedere.
Last edited by N.Priceputu; 14.12.2011 at 22:36:11.
|