View Single Post
Vechi 15.12.2011, 14:10:54
N.Priceputu
Guest

Implicit

Ce am propus eu (și nu numai eu), adică primirea lor în blocuri atunci când e ger era un fel de a face binele împreună, prin care mai mulți ar da câte puțin pentru salvarea unui amărât. Ce a propus glykys este ca unul să dea foarte mult (primindu-l în casa lui), iar ceilalți nimic.

În prima situație ne mântuim cu tot blocul (sau orașul, sau neamul), în cea de a doua doar câte unul, în mod excepțional.

E nevoie de solidaritate. Ne (îi) omoară individualismul în care trăim. Într-un bloc trăiesc familii cât într-un sat nu prea mare. Dar fără nicio legătură între noi, fără a ne cunoaște, fără a ne ajuta. Trăim și murim singuri, înconjurați, paradoxal, de o mulțime de oameni. Știu, nu putem aduce spiritul satului în blocuri, dar dacă rămânem indiferenți nu vor muri numai cei din stradă, ci și noi înșine, sufletește. Iar din asta nu ne mai poate scoate Hristos, pentru că noi nu vrem.
Nu cumva prin boschetarii ăștia vine însuși El către noi, căutând adăpost în inimile noastre? Iar noi Îl căutăm de multe ori atât de departe, pentru că suntem orbi și nu-L vedem când suferă pe stradă.

P.S. @glykys: când am scris de poliție m-am referit la faptul că poliția îi scoate imediat în stradă dacă sunt reclamați. Nu m-am gândit la furturi sau alte rele. Pe de altă parte, pentru furturi, tâlhării, crime... poliția și închisoarea în măsura în care sunt niște instrumente corecte, nu sunt în contradicție cu creștinismul. Și părintele Galeriu spunea că răul trebuie izolat de societate, ca să nu mai facă rău. Dacă ți se face un rău doar ție, ai dreptul să îl ierți; dacă i se face aproapelui tău, nu trebuie să îl permiți.

Last edited by N.Priceputu; 15.12.2011 at 14:32:46.
Reply With Quote