View Single Post
  #1520  
Vechi 15.12.2011, 22:37:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Exclamation Comunicat de Presa !


SECRETARIATUL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR ne informează:


Ca răspuns la cererea doamnei Doina Spătaru, care a solicitat oficierea obișnuitei slujbe de înmormântare pentru artista Mălina Olinescu, precizăm:

Din primele cercetări ale organismelor abilitate privind circumstanțele morții Mălinei Olinescu rezultă că cea mai probabilă cauză a decesului artistei a fost sinuciderea. În plus, din relatările celor apropiați reiese că artista Mălina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori că intenționează să se sinucidă, ceea ce denotă o atitudine necreștină.

Sinuciderea este un păcat greu condamnat de Biserică, iar canoanele bisericești nu permit oficierea obișnuitei slujbe de înmormântare pentru sinucigași. Această măsură are rol pedagogic cu scopul prevenirii și descurajării unor astfel de cazuri.

Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate, Arhiepiscopia Bucureștilor a aprobat doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru sinucigași a artistei Mălina Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt de un singur preot în exteriorul capelei cimitirului „Sfânta Vineri” din București.

Dacă în urma cercetărilor organismelor abilitate se va dovedi o altă cauză a morții Mălinei Olinescu, atunci slujba oficiată acum pe scurt se va completa cu celelalte părți ale slujbei de înmormântare obișnuite.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote