Voi incerca sa raspund pe rand. Pentru urzicuta, nu este teribilismul varstei, nu contest faptul ca este posibil sa mi se schimbe multe puncte de vedere pe viitor, dar eu nu vad nimic teribilist in a fi de acord cu avortul, vorbind la modul general. Ca sa fiu mai explicita, nu stiu daca eu as fi in stare sa fac sau nu, nu am fost pusa in situatia si sper sa nu fiu, dar accept faptul ca nu toti sunt ca mine. Si sunt de parere ca e problema fiecaruia.
Legat de problema cu biserica; am dat acest exemplu deoarece biserica este cea care condamna avorturile cu atata inversunare(poate nu e cuvantul potrivit imi cer scuze), insa nu ia masuri concrete pentru ajutarea celor cu adevarat nevoiasi. Ca nu prea ia nimeni masuri, asta cam asa e, dar macar cel care nu ia masuri si nu ajuta pe nimeni, nici nu se lupta pentru interzicerea avortului. Concret: nu am auzit de vreo asociatie, organizatie, care in afara de suport moral sa ofere si sprijin material tinerelor, femeilor, care nu au posibilitatea de a-si creste copilul. Un copil nu se hraneste si nu il imbraci cu rugaciuni
Iar exemplul cu SUA. Toate filmuletele de pe net cu avorturi sunt de acolo, filmulete care ne-au socat si pe noi, insa fara sa se precizeze perioada de gestatie, care este importanta. Pe langa faptul ca in ziua de azi, daca nu vrei copil, ai metode sa nu ramai gravida, in cazul in care acestea dau gres, femeia are posibilitatea sa avorteze(si nu ii arata nimeni manutele si capul fatului, precum in filmele acelea); dar sa duci sarcina pana la 7-8 luni, cand copilul ar supravietui unei "nasteri" fortate, si apoi sa il lasi sa moara,sau mai rau, sa il omori, este crima, aici este diferenta. Am auzit atatea pareri de rau, femei care isi regreta avorturile, insa sunt convinsa ca puse din nou in situatia de a alege, multe ar face-o din nou...
|