Citat:
În prealabil postat de grasu77
Recititi (cu atentie, de data aceasta) Matei 19:9. Vedeti apoi cum stam cu oficierea de casatorii necrestine (neconforme cu invatatura clara si raspicata a Mantuitorului). Dvs. ati deviat de tot de la subiect.
|
Acesta este versetul: "Iar Eu vă spun că, în afară de vina desfrânării, oricine-și va lăsa femeia și va lua alta, săvârșește adulter; și cel ce a luat-o pe cea lăsată, adulter săvârșește". Acum concret ce invata gresit BO referitor la acesta invatatura?
Citat:
În prealabil postat de grasu77
Care este invatatura corecta a ortodoxiei, pe care noi (ma refer la adventistii de ziua a saptea) nu o aplicam? Dati un exemplu.
Eu pot sa va dau un exemplu de invataturi ortodoxe, aplicate mai corect de adventisti, decat de ortodoxie (Crezul, sau anumite puncte din Catehismul Ortodox).
Dar, pentru asta ar trebui sa deschidem un alt topic.
|
Daca sunteti de acord deschidem acest nou topic. Imi pare rau, dar in afara de ziua de odihna nu stiu foarte multe diferente, asta ca sa nu spun ca nu stiu deloc. Bine exista vesnica problema cu Sfintele Taine, cu Sf Traditie. Cred ca dvs sunteti mai indreptatit sa specificati diferentele, in fond BO stie motivele pentru ca se despartit de BRC, nu putem sti care sunt motivele pentru care se rup fie de ortodocsi, fie de catolici cei care considera ca au descoperit o noua invatatura de credinta gresita.