View Single Post
Vechi 16.12.2011, 16:20:35
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

"Cei ce au fumat în viață, vor avea parte dincolo de mult fum și de multă duhoare a fumului. Se vor îneca în fum. Acelora care fumează, de când aprind țigara și până aruncă chiștocul stă un drăcușor și le strânge tot fumul, apoi culege chiștoacele pe care le aruncă. Cu toate acestea: fumul și capetele de țigări, diavolii ce stăpânesc păcatul fumatului, îi vor chinui pe cei ce au fumat. Am văzut o cameră mare fără limite și cu pereți de negură și plină de întuneric și de o pâclă de fum insuportabilă, nu puteai să respiri de fum și de o duhoare de nesuportat. Pe jos erau munți de capete de țigări. O forfotă de mulțime de oameni, bărbați și femei, care aveau câte un drăcușor în spate și cu furca îi sileau să mănânce capetele de țigări până ce le termina, apoi erau învăluiți în tot fumul pe care l-au fumat cât erau în viață. După ce terminau de mâncat capetele de țigări și inspirau tot fumul de țigară se făcea liniște și răsuflau ușurați că au terminat acel chin groaznic. Nu dura prea mult, doar câteva secunde sau un minut și, iar veneau drăcușorii cu furcile, se umplea camera de fum, de duhoare și capete de țigări și se repeta chinul. Atunci tânărul care m-a însoțit la acel loc de chin îmi spune:
- Vezi! Așa se vor chinui în veci, cei ce le-au plăcut fumul și din cauza lui și-au scurtat zilele date de Creatorul. Le-au plăcut fumul, de fum vor avea parte."

(Părintele Ilarion Argatu)
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Reply With Quote