Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Bine dar in acest caz daca dvs si cu mine analizam argumentele dvs o perioada de acum inainte si eu nu ma convertesc asta ce inseamna?Duhul Sfant nu a lucrat in mine,in dvs,in amandoi,nu e voia Celui de Sus sau satana m-a intunecat atat de rau ca nici Duhul nu mai ma poate scapa?Daca de exemplu intalniti un om care intelectual nu este capabil sa intelega probleme teologice cum procedati?
|
Sunt de acord ca pentru ca cineva sa creada este nevoie de lucrarea Lui Dumnezeu, dar sa nu ignoram libertatea omului. Dumnezeu iti da, dar in cazul in care refuzi darul acesta este doar optiunea ta.
Acum stiti, nici diavolul nu e vinovat de tot raul de pe lume. Omul e capabil si singur de suficient rau. Diavolul poate semana neghina, dar de buna ei crestere se asigura omul.
Nu e nimeni incapabil sa inteleaga probleme teologice. Unii pot refuza sa creada, iar credinta e doar rodul Duhului Sfant, si pot, de asemenea, sa nu accepte si argumentele logice si care pot si verificate.
Cum as proceda eu? As proceda corect, dar din motive gresite. Faptul ca cineva cunoaste adevarul nu il face sfant. De altfel Diavolul este cel mai mare teolog. Eu nu as renunta niciodata la argumente, dar asta as face-o din mandrie. Normal e sa nu renunti niciodata la celalalt din dragoste. Dar pentru asta omul trebuie sa fie foarte sus duhovniceste.