Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Sa-i spuneti asta unuia care s-a nascut intr-un sat de mujahedini din Afganistan.Si nu si-a ales el sa se nasca acolo.Fiecare este educat de mic,in general,in credinta celor din neamul lui,la fel cum faceti si dvs.Si in general ramine tributar acelor conceptii.In general,pentru ca sunt primite in perioada de formare,care ulterior poate suporta variatii.Si in general,la fel ca si la dvs,este invatat sa-i respinga pe altii,din punct de vedere al conceptiilor, in numele adevarului credintei sale.Daca credeti ca altii procedeaza altfel decat dvs vorbim de basme cu Tinker Bell :) Si sunt la fel de convinsi ca si dvs.Va sugerez sa incercati convertiri in lumea araba,adrenalina in stare pura :) Cine a decis sa se nasca asa,ei sau Dumnezeu?
|
Dumnezeu evident.
Acum nu fac cine stie ce destainuiri, dar mi-am pus nu doar o singura data problema daca sigur credinta mea e cea adevarata, sau si daca e cea adevarata cum ar fi fost sa ma fi nascut si sa fi fost crescut in alta religie sau alta confesiune.
Pot sa ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-am nascut asa. In ceea ce ii priveste pe cei nascuti cu alta credinta, Dumnezeu in pronia Sa stie ce face. Nu am o explicatie de ce este asa si mai mult ca sigur e bine nici sa nu caut. E bine sa nu caut pentru ca nu cred ca as gasi un raspuns si chiar si daca l-as gasi acesta nu mi-ar folosi la nimic.
Si ca e adevarata credinta mea ma conving cu argumentele "de convertire" ale celorlalti. Invataturile lor de credinta gresite. Am normal intrebari la care nu am raspuns si a caror raspuns m-ar ajuta. Si poate ca il voi obtine, dar trebuie sa cresc duhovniceste. Vom vedea.