Subiect: Ce inseamna?
View Single Post
Vechi 16.12.2011, 21:51:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Scotland, eu apreciez foarte mult efortul tau de a intelege ortodoxia si eruditia de care dai dovada, dar ortodoxia nu se invata din carti, se traieste. Ia du-te tu la o slujba ortodoxa, stai de la cap la coada, asculta toate troparele si cantarile si ai sa vezi cat din ele se regasesc in Sfanta Scriptura si cate in Sfanta Traditie. Gandeste-te numai ca, de exemplu, din patru sarbatori inchinate Maicii Domnului (nasterea, adormirea, Bunavestirea, intrarea la templu), numai una, Bunavestirea, se bazeaza exclusiv pe ceea ce scrie in Sfanta Scriptura. Chiar Sfanta Scriptura e o parte din Sfanta Traditie, o fateta a ei, asa cum spune si VladCat, canonul ei a fost stabilit in secolul IV si majoritatea evenimentelor pe care le nareaza sunt parte din Sfanta Traditie (ca doar autorii Genezei nu au fost de fata atunci cand s-a creat lumea sau cand a venit potopul, ci ei consemneaza in scris, fireste, sub obladuirea Sfantului Duh, cele pastrate prin Sfanta Traditie, pastrate, iarasi, sub obladuirea Sfantului Duh). Mai multe la par. Cleopa -
http://cleopasihastria.wordpress.com...anta-traditie/

Iti scriu toate acestea numai pentru ca vad ca ai bunavointa sa cunosti ortodoxia, numai ca ar fi mai bine sa o faci din interior, nu doar din carti.

Anyway, suntem deja offtopic. Omilii la Evanghelia dupa Luca au mai scris Chiril al Alexandriei, Origen... e de citit, iar eu nu am timp acum, din pacate. Cand voi avea mai mult timp si informatii, voi reveni.