Subiect: Infranarea
View Single Post
Vechi 16.12.2011, 22:29:58
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Infranarea reprezinta, in ansamblu, abtinerea de la 10 pacate majore:

1.Uciderea
2.Furatul
3.Conduita sexuala gresita

4.Minciuna
5.Invrajbirea
6.Aruncarea vorbelor veninoase
7.Palavrageala

8.Ravnirea la bunurile altuia - invidia
9.Antipatia – aversiunea fata de cineva
10.Pastrarea unor conceptii gresite

Primele 3 sunt pacate ale trupului, urmatoarele 4 sunt pacate ale vorbirii, iar ultimele 3 sunt pacate ale mintii.

7, 9 si 10 sunt cam vagi.

7 - Ce semnificatie are "palavrageala" in cazul de fata? In dictionarul explicativ al limbii romane la "a palavragi" apare "a barfi" si "a vorbi mult si fara rost". Or cele doua concepte sunt diferite si dintre ele eu as spune ca doar barfa poate fi clasificata ca pacat.

9 - Antipatia. Mda. Asta e asa... ciudat. Uneori chiar nu poti sa te abtii sa nu placi o persoana si sa nu iti placa prezenta acesteia sau felul ei de a fi. Si daca, de exemplu, eu dezvolt o aversiune fata de una din colegele mele care mereu ma opreste din munca pentru a-mi povesti vrute si nevrute despre toata lumea? Ea barfeste, iar mie nu imi place barfa, pentru ca e urata si e si pacat. Deci eu imi fac un pacat (aversiunea fata de ea) pentru ca ea pacatuieste (barfeste)? Nu e un cerc vicios?

10 - Aici e vag de tot. Ce inseamna "conceptii gresite"? La ce anume se refera? Conceptii gresite in legatura cu cine/ce? Si cine stabileste faptul ca anumite conceptii ale mele ar fi gresite?
Reply With Quote