Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 06.09.2007, 00:53:14
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Si totusi, nu cred ca avortul ar trebui a fie interzis in Romania sau oriunde in alta parte. Avortul este intr-adevar o grozavie, si nu cred ca as fi in stare sa fac asa ceva. In acelasi timp, oamenii au liber arbitru, asa a lasat Dumnezeu. Daca oamanii aleg sa pacatuiasca, atunci asa sa fie.

Ganditi-va ca avortul a fost interzis pe timpul lui Ceausescu. Cate femei nu au murit atunci din cauza asta? Ceea ce putem noi sa invatam este ca atunci cand o femeie chiar vrea sa faca avort, sau chiar nu vede cum sa creasca acel copil, va face avort, fara sa se gandeasca mult la faptul ca poate sa moara, fara sa se gandeasca mult la pacat si asa mai departe. Si totusi, chiar daca face asa ceva, nu merita nicicum sa moara. Deci, dat fiind ca niciodata nu vor putea fi eliminate avorturile din societate, cel putin ele nu trebuie sa fie interzise ca sa nu se faca pe la colt de strada si atunci sa moara si femeia, nu numai copilul nenascut. Pana la urma Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. Daca femeia moare din cauza unui avort facut de o baba eu stiu pe unde, fiindca statul nu se ocupa de asa ceva, atunci nu mai este timp nici de indreptare, nici de spovedanie, nici de cainta...

E usor de judecat, dar sa nu vorbim cu pacat. Unii oameni sunt dusi in tot felul de ispite, unele foarte greu de carat. Daca cedeaza, asta nu inseamna ca ar trebui sa moara, ci trebuie invatati cu blandete si intelegere ca e rau, si ce sa faca ca sa se pazeasca de pacatul asta in viitor (si nu cred ca sa le spui sa faca cati copii pot merge foarte bine...).

Din pacate multe femei in Romania inca folosesc avortul ca metoda contraceptiva, ceea ce e o aberatie de nedescris.

Da, ce face parintele Tanase este admirabil. De ar face si altii ca el.
Reply With Quote