View Single Post
Vechi 17.12.2011, 10:32:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de loboandrei Vezi mesajul
Sunt sigur ca, ceea ce vreau este un lucru ce nu il voi putea duce singur decat in parteneriat cu persoana in cauza si am nevoie de idei pentru a distruge incapatanarea de a nu privi/auzi vorbele bune despre Ortodoxie
Incearca cu "faptele bune ale ortodocsilor". Si nu sa povestesti despre ele, ci sa le faci. Vor avea infinit mai mult efect decat niste vorbe goale. Apoi nu dispretui sfatul pe care ti l-au dat unii forumisti (inclusiv "lacrimi", care stie ce stie), de a te ruga mult. Rugaciunea este cea mai mare putere care poate schimba inimi.

Penticostalii sunt invatati de mici sa-si dezvolte relatia cu Dumnezeu. Nu-i vei convinge decat daca vei demonstra ca ai o relatie cu Dumnezeu mai puternica decat a lor. Si atunci este posibil sa-i convingi doar sa-l caute si ei mai mult, nu musai sa treaca la alta religie.

Dar daca ai de-a face cu un penticostal nepracticant, care nu are o relatie stransa cu Dumnezeu, ai doua sanse sa-l faci sa treaca la ortodocsi: ori il sperii bine, sa o faca de frica, ori ii dai o alternativa mai buna, aratandu-i-L pe Hristos care locuieste in Ortodoxie. Unde anume, te las pe tine sa gasesti...

In orice caz, renunta la goana dupa idei; tu nu vrei sa convertesti omul la un partid politic, ci la credinta in Hristos. Iar pentru asta e nevoie de dovezi practice, nu de vorbe goale.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote