Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Numai putin, daca imi acordati o leaca de atentie. Spuneti ca dumneavoastra, catolicii carismatici va deosebiti in multe puncte de penticostali, totusi aveti in comun ceva, si anume "vorbirea in limbi" (ca si alte daruri ale "Duhului Sfant"). Ma scuzati, dar pe aceasta logica, eu vin si spun ca acesti carismatici, fie ca sunt episcopalieni, penticostali, catolici au in comun vorbirea in limbi si cu mormonii, ba chiar cu samani ocultisti. Si....sunt convins ca imi veti da dreptate, ca catolicii carismatici sunt la mare distanta teologic vorbind de mormoni, nu mai vorbesc de samani si alti ocultisti. Si acestia se roaga in limbi, au vedenii, profetii, vindeca. Daca nu ma credeti, cercetati si veti vedea ca asa este.
|
De unde ati scos dumneavoastra acest "comun vorbit in limbi"? Ce are miscarea carismatica cu vorbitul in limbi? Adevaratul vorbit in limbi este un dar al Duhului Sfint. Asa ne spune Sfinta Scriptura. Dintre catolicii care au avut acest dar il putem mentiona pe sfintul Anton de Padova. Acest dar l-a folosit in slujba Domnului; nici macar nu a vorbit despre asta. Ceilalti au constat ca are acest dar. Si sint multe alte exemple de astfel de sfinti. Putem sa-i enumeram si sa vedem cum si-au folosit acest dar.
Referitor la miscarea carismatica: eu nu inteleg obsesia dumneavoastra si a altora de a asocia aceasta miscare cu vorbitul in limbi. Nu au nici o legatura una cu alta.