Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Poate raspundeti dvs, cine a tinut sambata inainte de a se da Decalogul? Si nu raspundeti ca Dumnezeu, eu ma refer la oameni.
|
1. Decalogul a fost dat de la inceputul lumii (spre exemplu, porunca sa nu ucizi era valabila pe vremea lui Cain - altfel nu ar fi fost condamnat pentru uciderea fratelui sau, Abel). La Sinai a fost scris in piatra de Insusi Dumnezeu.
2. Cine a tinut sambata? Toti credinciosii, de la inceput, dupa exemplul dat de Insusi Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Cred ca v-am raspuns eu de cateva ori. In decalog este vorba despre ziua de odihna a Domnului pe care "noul popor al Lui Dumnezeu" o serbeaza Duminica.
|
Total gresit. In Decalog este vorba despre ziua de odihna a Domului, adica ziua a saptea. Duminica este ziua intaia (fapt consemnat in Biblie si in Catehismul Ortodox) si nu este consemnata in Decalog. De asemenea, despre ziua intaia (duminica) nu se spune nicaieri in Sfanta Scriptura, ca ar fi o zi binecuvantata si sfintita de Dumnezeu (asa cum se spune despre ziua a saptea - de mai multe ori).