Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Dar Dumnezeu a anuntat acest lucru, doar ca dvs nu recunoasteti "suportul pe care s-a inregistrat anuntul".
|
Nu-l recunoaștem deoarece unicul "suport" autorizat este Cuvântul lui Dumnezeu, iar când suportul omenesc se opune acestui Cuvânt, îl denunțăm ca periculos.
Citat:
Daca nu va suparati, dvs tineti Pastele? Daca da, cand?
|
Nu ținem Paștele. Acesta (spre deosebire de sabat) este o instituție pur ebraică.
Citat:
Avraam a tinut sambata? Sau oricine altcineva pana s-a dat Decalogul?
|
Dumnezeu Însuși afirmă despre Avraam:
"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!"(Facerea 26,5)
Întreb și eu așa ca un naiv: care porunci, care povețe, care îndreptări și care legi? Că doar nu se dăduse încă nici Legea Morală (Decalogul), nici Legea Ceremonială.
Citat:
Ba da, doar ca nu apare in Sf Scriptura ci in Sf Traditie.
|
Dacă într-adevăr Hristos ar fi poruncit duminica, ar fi trebuit să apară consemnat în Evanghelii, iar dacă apostolii ar fi poruncit-o ar fi trebuit să apară în Epistole și în Faptele Apostolilor. Or credeți că că acesta este un lucru chiar atât de neînsemnat?
Ce ziceți, dacă în Legea Circulației s-ar schimba doar ca culoarea verde să fie stop, iar roșul să fie liber, unde s-ar consemna? În Monitorul Oficial, sau în broșura cu bancuri despre polițiști? Bineînțeles dacă o asemenea schimbare absurdă cu consecințe catastrofale ar avea loc...
Citat:
Nu s-au schimbat zilele intre ele, ci doar ziua de cinstire a Domnului.
|
Ziua de cinstire a Domnului, cu ziua de cinstire a Soarelui.
Citat:
Dar in cele 40 de zile se specifica in Sf Scriptura ca a tinut sambata?
|
de ce să se specifice un lucru care e de la sine înțeles? Nu uitați că Legea lui Dumnezeu "
cea sfântă, dreaptă și bună" (Rom.7,12) și veșnică era (și este încă) în vigoare. Era absurd să se specifice că în cele 40 de zile n-a mințit, n-a furat, etc.
În schimb, era absolut necesar să se specifice o atare abatere monstruoasă de la Legea lui Dumnezeu. Și eventual faptul că evreii L-au răstignit a doua oară (de data aceasta pe drept) pentru nelegiuire.... Asta însă face parte dintr-un scenariu de film de groază...
*