Citat:
În prealabil postat de costel
P. Florenski spune:"Numele lui Iisus inseamna, intr-adevar, mantuire, Mantuitor. Acest lucru nu-l neaga nici defaimatorii numelui. Ratacirea defaimatorilor lui Dumnezeu nu consta in negarea sensului numelui lui Iisus si nici in negarea caracterului de mantuire a Domnului insusi care poarta acest nume, ci in separarea numelui de purtatorul sau, adica de insusi Domnul. Defaimatorilor numelui lui Dumnezeu li se pare ca numele Domnului este de sine statator, este prin el insusi. Si, de aceea, ei considera acest nume pamantesc, intamplator, lipsit de esenta, putere. Daca cineva, insa, acceptand separarea numelui de Domnul ar fi recunoscut in nume forta proprie a numelui, independenta de insusi Mantuitorul, atunci, intr-adevar, el ar fi cazut in ratacirea ca se poate lucra cu magia numelui dumnezeiesc si cu numele Domnului, actiona impotriva Domnului insusi. Numele si Domnul sunt inseparabili, dar si necontopiti. Numele este inseparabil de Domnul, dar aceasta nu inseamna ca el nu poate fi diferentiat de Domnul".
|
Costel draga, nu stiu cine este Florenski, ca n-am intzeles mai nimic, shi Numele Domnului (Sfinte Iisuse Hristoase, Fiu al lui David, Iisus Hristos, Doamne Iisuse Hristoase, Domnul shi Mantuietorul meu shi Fiul Preasfintei Maria pururea Fecioara, Doamne Imparate shi Stapanul vietzii mele Hristoase Dumnezeule, Alfa shi Omega, Inceputul shi Sfarshitul, Cuvantul lui Dumnezeu,... ) il reprezinta pe Domnul shi El ne aude cand strigam sau ne rugam shi puterea numelui Sau baga in sperietzi dracii shi demonii shi-i alunga, mai ales daca te inchini Domnului prin sfanta cruce...
Adica un nume ca al oricarui om? Poi chiar este un nume ca shi al oricarui om doar ca este Numele lui Dumnezeu, ca asha a luat voit El sa ia nume shi chip de Fiu al Omului, ca si omul sa aiba parte de El shi de numele lui Dumnezeu... pentru Mantuire