Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
In primul rand ca nu e drept sa primeasca cineva chin etern pentru niste pacate facute cateva zeci de ani. Nu chinul e plata pentru pacat, ci moartea. Asa a spus Domnul. Eu asta cred. Cel drept e normal sa traiasca vesnic in Cer, pentru ca s-a conformat cerintelor divine. Cel rau, va fi scos din existenta, nimicit. Nu tinut in viata cu singurul scop de a fi chinuit. Iar ce ati spus acolo ca dragostea lui Dumnezeu chinuie pe cel rau, nu e asa, pentru ca textul biblic spune ca focul si pucioasa(sulful) din acel iaz determina chinul. Daca dragostea lui Dumnezeu chinuia pe pacatos, ce rost avea sa mai fie scos din Iad (Locuinta mortilor) unde oricum era in chinuri (cf. cu pilda cu saracul si bogatul), ca sa fie aruncat in Iaz??? Deci ori le luati ca fiind simbolice, ori ca fiind literare, nu si asa si asa, dupa bunul plac.
Iar pilda cu saracul si bogatul este evident o parabola. Acolo se scrie despre mort ca ar avea limba, ca ar putea bea apa. Ori mortii nu au trup, trupul lor se transforma in tarana.
|
Ma bucur ca Dumnezeu isi stabileste dreptatea dupa parerea dvs personala. E mai bine asa. Se putea sa isi stabileasca dupa voia Sa. Sau putea sa isi stabileasca dreptatea dupa parerea catorva miliarde de oameni care cred ce e drept cum sutin eu (catolicii si ortodocsii). Dar nu Dumnezeu si-a stabilit-o dupa parerea dvs. Plata pacatului e moartea. Moartea adica opusul vietii care e lipsa Lui Dumnezeu. Adica lipsa comuniunii cu Dumnezeu. Cum o fi cu "plangerea si scrasnirea dintilor" nu stiu. Probabil de la suprimarea existentei se trage.
Pe acelasi princiupiu nu ar fi corect nici ca cei drepti sa se bucure de viata vesnica ptr cateva zeci de ani de fapte bune. Si ele destul de relative, ptr ca daca de pocaiesti de ele poti sa te mantuiesti chiar daca toata viata ai fost un pacatos. Dar nu, in cazul asta Dumnezeu eu bun. E bun si ii rasplateste pe cei buni uitand de dreptate. Masoara cu masuri diferite. Dar fiind atotputernic isi permite, nu? Oricum e legea Lui. Dar nu poate sa fie tot legea lui sa existe vesnic pacatosii si totusi sa se chinuie ptr vesnicie. Nu ptr ca am stabilit Dumnezeu S-a consultat cu dvs cand a stabilit ce e drept si ce nu.
Il scote Dumnezeu pe pacatos din Iad si il arunca in Iaz? Ce mai e si cu aberatia asta?