View Single Post
Vechi 18.12.2011, 18:11:16
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
cum e relativizarea oricui sens de apartenenta si transformarea unui popor intr-un grup amorf si a lumii intr-un ghivechi cultural un lucru bun?
Defineste "apartenenta", te rog. Nu la modul general, ma intereseaza ce intelegi tu cand folosesti termenul.

Adica cum amorf? Un popor e constituit din indivizi, unii mai activi, altii mai putin activi. Mie poporul roman oricum mi se pare in mare parte unul destul de comun (si spun asta dupa ce am calatorit destul de mult, si am prieteni de diferite nationalitati). Daca am devenit cunoscuti vreodata, s-a intamplat datorita unor indivizi exceptionali, nu unor realizari colective.

In plus, nu vad de unde pana unde o deschidere culturala ar duce la o lipsa de diferentiere. Oamenii care au ceva de spus vor gasi intotdeauna o audienta, si vor avea un impact, indiferent de unde se afla si de unde vin.

Cat despre "ghiveciul" cultural, nu stiu exact la ce te referi. Culturile oricum s-au influentat reciproc (mai ales in cazul tarilor apropiate geografic), deci mai exact, ce o sa fie diferit?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote