Citat:
În prealabil postat de catalin2
Au unii catolici de pe forum (mai e userul Erethorn) un fix de a se contrazice la infinit in legatura cu lucruri pe care nu le cunosc sau nu le inteleg. Imi spuneti ca stiti mai multe dar ca ati aflat prima data pe forum. E logic ca acei carismatici catolici nu or sa spuna ca miscarea lor e de la penticostali desi nu au nicio deosebire fata de acestia. Ba cred ca mai mult, la unii carismatici sunt manifestari mai "puternice" decat la penticostali, putem vedea in video-uri. Uitati, nu poate decat sa te inficoseze si sa iti fie si foarte mila pentru acesti tineri: http://www.youtube.com/watch?v=tT6Zk4ZdRaU
Va dau un scurt istoric dintr-o sursa neoprotestanta, ca sa nu fie ortodoxa:
"Pe la începutul secolului 20 a luat ființă Mișcarea penticostală, care pune accentul pe „vorbirea în limbi“ și pe „vindecarea miraculoasă“
În anii 1960 a căpătat contur o nouă Mișcare care împărtășește doctrinele de bază ale Mișcării penticostale, dar care recomandă ca adepții ei să rămînă în Bisericile respective în loc să le părăsească. Această Mișcare este cunoscută în general sub numele de mișcarea carismatică. Ea a cuprins nu numai diferite Biserici protestante, ci și Biserica Romano-catolică. De fapt, cînd cineva poate „vorbi în limbi“ sau cînd cineva a experimentat o „vindecare miraculoasă“, el este acceptat de către carismatici indiferent de Biserica din care face parte sau de concepțiile doctrinare ale acesteia."
P.S. Pe site-ul carismaticilor catolici sunt date mai mult cuvantari si predici cu ocazia sarbatorii Rusaliilor, probabil pentru a-si justifica ce cred. Daca astea sunt dovezile ca papii si BC au acceptat miscarea carismatica, ma intreb daca exista si referiri la miscarea carismatica a papilor sau BC (eu stiu ca exista), pentru ca sarbatoarea Rusaliilor este de apropae 2000 de ani, nu din 1960.
|
Am inteles acelasi lucru de la dumneavoastra: ca nu cunoasteti mai nimic despre subiect (doar va imaginati ca ati cunoaste), insa contestati. Ati facut la fel cu sfintii catolici, cu minunile catolice, cu moastele, cu iezuitii, cu sfintul Ignatiu de Loyola, iar acum cu aceasta miscare. Nu ma intereseaza ce cred sursele protestante despre aceasta miscare. Nu ma intereseaza nici macar sursele catolice. Ma intereseaza numai pozitia Bisericii Catolice. Dupa ce intelegeti ce inseamna aceasta miscare o puteti contesta. Deocamdata sintei fixat pe acest vorbit in limbi, inteles de fiecare dupa cum vrea: penticostalii inteleg una, dumneavoastra alta. Pozitia Bisericii Catolice e cu totul alta, iar "sursele" dumneavoastra de pe you tube nu pot fi considerate argumente.