View Single Post
Vechi 19.12.2011, 10:51:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
“Am luat cunostinta de o conversatie intre Sfantul Siluan Athonitul si un arhimandrit care isi desfasura activitatea misionara printre non-ortodocsi. Acest arhimandrit il stima mult pe staret si a venit in diverse randuri sa vorbeasca cu el cu ocazia sederilor sale la Sfantul Munte.
Draga Laura, eu am mai raspuns la acest citat, nu stiu daca l-ai postat tot tu. Sfantul avea dreptate, se refera la faptul ca cineva in misiune de convertire are mult mai mult succes folosind vorba buna. Si spune: "daca le spuneti ca aceasta credinta a lor este desfranare, nu va vor asculta."
Cum ar fi sa mearga intr-un orasel din Italia, sa-i adune pe toti si sa-i condamne? Neoprotestantii au invatat de mult asta, eu de exemplu am vorbit cu mormoni, martori si altii si toti spuneau la inceput ca avem aceeasi credinta. Unor martori le-am spus ca ei nu cred ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, dar ei mi-au raspuns ca si ei cred la fel. Desigur, era vorba ca ei cred ca e Fiul lui Dumnezeu, dar nu si Dumnezeu, ci cel dintai creat, nu nascut. Mormonii la fel, abia dupa mult timp si mai multe discutii mi-au dat sa citesc ce scria in cartea lor, ca toate bisericile in afara lor sunt de la demoni (bineitneles ca era vorba de cea catolica si celelalte, profetul lor nu avea cum sa auda de BO).

Si Sfintii Apostoli mergeau si discutau, astfel cei care cautau adevarul se converteau. Insa altii nu auzeau orice li se arata, chiar in acele orase unde unii se converteau si multi chiar doreau sa-i alunge sau sa-i omoare pe Apostoli. Mantuitorul chiar le-a spus ca in locurile unde nu vor vrea sa asculte si vor fi alungati sa isi scuture praful si sa plece.
Pe forum multi eterodocsi nu intra sa caute adevarul, mai mult, incearca sa propovaduiasca propriile conceptii, erori ale cultului lor. Unii dintre ei devin chiar agresivi (nu e numai vina lor, e si permisiunea adminului) si incearca sa ii atace pe cei ce spun adevarul, pentru ca nu suporta sa il auda. Povestea cu luatul cu frumosul a fost la inceput, unii sunt demult pe forum si au auzit toata dogma ortodoxa. Problema e ca nu ei invata ceva despre ortodoxie, ci unii ortodocsi ecumenisti invata aceste erori, un user ortodox s-a si convertit la catolicism.
Noi avem obligatia sa spunem si adevarul, pentru ca Iisus ne-a spus sa marturism adevarul, mai ales daca il stim. Am citit de curand pe forum despre faptul ca un mucenic atonit, Sf. Cosma Protosul, ii avertizeaza pe romnai de pericolul apostaziei.

Last edited by catalin2; 19.12.2011 at 10:58:26.
Reply With Quote