Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Dar eu nu tocmai asta am spus? Avraam a primit direct (legile, poruncile, orânduirile, etc.) și chiar "vocal". Nu vă mai aduceți aminte?
|
Asta denota un singur lucru pe care l-am mai afirmat ca recunoasteti Traditia, dar o folositi doar cand doriti. Si mai mult recunoasteti traditia exact cand nu trebuie. Cazul de fata.
Citat:
Hai să fim serioși domnule! Dacă este ceva binecunoscut printre creștini (și nu numai) este tocmai Decalogul.
|
Idem raspunsul de mai suc. Daca nu aveau Legea in forma scrisa si totusi o recunosteau se bazau pe Traditie.
Citat:
Eu mă refeream la NT nu la " Tardiție" - adică cea care a fost scrisă mai tardiv... 
|
Va apreciez sincer umorul, dar Traditia desi a aparut mai tarziu in forma scrisa asta nu o discrediteaza.
Citat:
Statistic, există și această probabilitate, dar scade direct proporțional cu creșterea încrederii în Scriptură.
|
Da, dar creste pe baza de subiectivism, iar Scriptura trebuie interpretata obiectiv. Si nu este eliminata probabilitatea, iar tendinta nu este spre 0 absolut.
Citat:
Din nefericire, logica umană nu ne poate salva la judecată... și nici măcar cunoașterea Scripturii, ci transpunerea în viață a învățăturii ei.
|
Corect, dar pentru asta ne-a dat Dumnezeu ratiunea.
Citat:
Tradiția nu este Scriptura. Eu am întrebat în lumina Scripturii ce vedeți greșit în principiile adventiștilor. Cred că răspunsul la această întrebare este singura on topic.
|
Raspunsul e acelasi, daca sursa de informare este incompleta probabilitatea de a ajunge la concluzia corecta scade proportional cu cantitarea de informatii lipsa.
Citat:
V-a scăpat cumva porumbelul?
|
Deloc. Asta sustine Biserica si asta au sustinut si Sf Parinti. Nu este o parere personala. Sf Traditie este mai cuprinzatoare decat Sf Scriptura.
Citat:
Dar a întreținut cu asiduitate acest misunderstanding.
|
Nu. Atat timp cat invatatura ei nu era asta nu a intretinut nimic. Este posibil, intradevar sa nu fi pus foarte mult accentul pe acesta invatatura pentru a nu "ispiti" pe cineva care din lipsa de informatii sa fie indis in eroare. in schimb nu a sustinut altceva. Dar practica acesta nu este noua. Nici Moise in Pentateuh nu dezvolta invatatura despre ingeri. Si sunt amintiti foarte rar si rolul lor nu este prezentat explicit.