View Single Post
Vechi 19.12.2011, 11:04:27
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar eu nu tocmai asta am spus? Avraam a primit direct (legile, poruncile, orânduirile, etc.) și chiar "vocal". Nu vă mai aduceți aminte?
Asta denota un singur lucru pe care l-am mai afirmat ca recunoasteti Traditia, dar o folositi doar cand doriti. Si mai mult recunoasteti traditia exact cand nu trebuie. Cazul de fata.

Citat:
Hai să fim serioși domnule! Dacă este ceva binecunoscut printre creștini (și nu numai) este tocmai Decalogul.
Idem raspunsul de mai suc. Daca nu aveau Legea in forma scrisa si totusi o recunosteau se bazau pe Traditie.

Citat:
Eu mă refeream la NT nu la "Tardiție" - adică cea care a fost scrisă mai tardiv...
Va apreciez sincer umorul, dar Traditia desi a aparut mai tarziu in forma scrisa asta nu o discrediteaza.

Citat:

Statistic, există și această probabilitate, dar scade direct proporțional cu creșterea încrederii în Scriptură.
Da, dar creste pe baza de subiectivism, iar Scriptura trebuie interpretata obiectiv. Si nu este eliminata probabilitatea, iar tendinta nu este spre 0 absolut.

Citat:
Din nefericire, logica umană nu ne poate salva la judecată... și nici măcar cunoașterea Scripturii, ci transpunerea în viață a învățăturii ei.
Corect, dar pentru asta ne-a dat Dumnezeu ratiunea.

Citat:
Tradiția nu este Scriptura. Eu am întrebat în lumina Scripturii ce vedeți greșit în principiile adventiștilor. Cred că răspunsul la această întrebare este singura on topic.
Raspunsul e acelasi, daca sursa de informare este incompleta probabilitatea de a ajunge la concluzia corecta scade proportional cu cantitarea de informatii lipsa.

Citat:
V-a scăpat cumva porumbelul?
Deloc. Asta sustine Biserica si asta au sustinut si Sf Parinti. Nu este o parere personala. Sf Traditie este mai cuprinzatoare decat Sf Scriptura.

Citat:
Dar a întreținut cu asiduitate acest misunderstanding.
Nu. Atat timp cat invatatura ei nu era asta nu a intretinut nimic. Este posibil, intradevar sa nu fi pus foarte mult accentul pe acesta invatatura pentru a nu "ispiti" pe cineva care din lipsa de informatii sa fie indis in eroare. in schimb nu a sustinut altceva. Dar practica acesta nu este noua. Nici Moise in Pentateuh nu dezvolta invatatura despre ingeri. Si sunt amintiti foarte rar si rolul lor nu este prezentat explicit.