View Single Post
Vechi 19.12.2011, 23:13:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Minunată imagine! Dragostea lui Dumnezeu care îi arde pe păcătoși în focul Iadului în eternitate... Iar cei mântuiți stau și privesc cum urlă de durere blestemații, mai aruncă câte un vreasc pe foc spunând cu mânie "Așa vă trebuie! Arză-v-ar focul iubirii lui Dumnezeu să vă arză!" Și tot așa în decursul veacurilor eterne fără pic de milă și strop de apă pe limbă (că doar așa spune parabola celebră)!

Daca ard in acest foc pacatosii, a fost alegerea lor. Omul nu are liberul arbitru? Ce, Dumnezeu il baga pe om in Rai cu forta? Si chiar daca ar fi asa, acel om ar fi fericit in paradis? Eu cred ca nu pentru ca locul lui nu este acolo. Doamne ajuta!
Stai putin ca imaginea e oricum deformata si nu in conformitate cu invatatura Bisericii, asa ca nu trebuie sa raspundem. Putem sa prezentam invatatura corecta, nu sa raspundem la asa ceva.
Cei mantuiti nu stau si se uita ptr ca cei pacatosi nu sunt cu ei ptr ca au refuzat. Nu e nici ca ii ignora, stiu in ce stare se afla, dar stiu si ca ei au ales. Stiu ca Dumnezeu e bun si i-a chemat la El si ca ei au refuzat si ca Dumnezeu nu ii forteaza. De aia ne-a dat libertatea. Si atat spunem. Nu are rost sa raspundem la prostii de genul "mai aruncă câte un vreasc pe foc spunând cu mânie "Așa vă trebuie! Arză-v-ar focul iubirii lui Dumnezeu să vă arză!".