View Single Post
Vechi 20.12.2011, 11:26:48
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu sunt nascuta in anii '50 si imi dau seama cum a evoluat societatea.
Este mult mai rau decat atunci ,lumea s-a stricat.
Cei care au trait intre cele doua razboaie la fel spun.
Nu interpretez dupa voia mea ,aceste argumente le-am auzit la predica ,la sf.Liturghie duminicala.
Hristos spune sa fim atenti la semnele vremurilor.
Cum de tocmai acest citat nu l-ati comentat:
"Învățați de la smochin pilda: Când mlădița lui se face fragedă și odrăslește frunze, cunoașteți că vara e aproape.
Asemenea și voi, când veți vedea toate acestea, să știți că este aproape, la uși."
Avem si marturiile sfintilor parinti ,de ex.sf.episcop Ioan din Kiev care a trait in muntii Neamtului:"- Preasfințite, dar de ce să fie atâtea războaie și vremuri cumplite astăzi? - Părinte Teodul, acestea sunt vremurile apocaliptice. Ca să le înțelegi mai bine,citește Evanghelia de la Matei, capitolele 24 și 25. Acum au început să se împlinească
cele scrise acolo..."
Sfarsitul vine cand murim ,dar nici sa ne incalzim cu ideea ca mai e mult pana la a doua Venire si avem timp sa ne mantuim.
Inca o data, eu nu spun ca nu poate veni maine. Spun doar ca nu este relevant. Trebuie sa fim pregatiti tot timpul de sfarsit indiferent de forma acestuia.
Nici macar afirmatiile unui Sfant nu au caracter dogmatin. "Nu este om care sa fie viu si sa nu greseasca". Citind semne, neavand darul de a citi semnele doar ne ratacim.
Sa va raspuns si partea cu cei batrani care spun ca acum e mai rau. Intotdeauna ce a trecut a fost mai bun. Nostalgia functioneaza la orice nivel, ptr oricine. Sunt unii care acum au casa mobilata cum vor ei, nu cu mobila veche standard pentru toti, au masina straina, nu o Dacie pe care si-o repara fiecare zilnic, au televizor color, nu alb negru pentru care iti faceai programare cu cateva luni, arunca mancarea ca e de doua zile, nu iau paine pe cartela, lasa sa mearga televizorul chiar daca nu se uita nimeni la el, nu au program doua ore si nici curent rationalizast, isi umplu cosul cu toate prostiile de la hipermarchet, nu cumpara o ciocolata pe sub mana de la alimentara, si cu toate astea spun ca era mai bine in timpul comunismului. Daca ar trai o saptamana asa cum cred acum ca e mai bine l-ar impusca cu mana lor pe Ceausescu. Deci inclusiv parerea ca era mai bine in trecut este irelevanta.
Stiu cum e si cu "vazand sa nu vada si auzind sa nu auda", dar mai bine sa fii pregatit de venire chiar daca nu crezi ca va veni sau consideri irelevant cand va veni, decat sa iti pierzi vremea cautand semne si pierzant din vedere ca scopul nu e citirea semnelor, ci mantuirea. Asta i-a ratacit pe multi.