View Single Post
Vechi 07.09.2007, 01:04:35
Luly Luly is offline
Member

Data īnregistrćrii: 23.11.2006
Implicit

citand cos de pe un alt topic:
"cand biserica va fi impartita in ecumenisti si traditionalisti,[...]imi vor da in cap ca sunt habotnic(aka traditionalist), nu ca m-as plange, dar e trist la ce se ajunge.
Daca am intelege contextul actual al lumii, ne-am da seama a cui unealta este acest ecumenism."

Oamenii, sau mai bine zis popoarele, nu au memorie istorica. Ce inseamna asta? Repeta, fara a privi in urma, greselile facute de inaintasii lor. De acest lucru profita mai marii acestei lumi, care au un anumit tzel si care si-au vīrīt "tentaculele" peste tot. Si eu sunt traditionalist si multi "imi dau in cap" ca sunt habotnic. Aceleasi tensiuni care sunt acum au fost si acum 83 ani. Au trecut de atunci aproape trei generatii istorice(dpdv istoric 100 ani=3 generatii).De ce a trebuit sa treaca un timp de la ultima schimbare?! Pt ca omul(mai bine spus tineretul) sa se obisnuiasca cu schimbarea care a avut loc si sa poata accepta alta schimbare fara echivoc... el-tineretul- fiind "nauc", bulversat si dezinformat nu mai poate sa discearna intre bine si rau. Asadar planul de a departa pe om de la adevar intra din nou in actiune.

Indepartarea omului de la adevar a inceput de mult timp si va mai dura mult timp. Iata o realitate a secolului 20: Unul din cei mai mari reformatori ai Bisericii Ortodoxe lasa in urma sa o dureroasa, instabila si alarmanta situatie ale carei consecinte vor fi resimtite mai multe decenii, poate chiar si secole. Acesta este Meletios Metaksakis-Mitropolit,Arhiepiscop, Preot si Patriarh. Viata tumultoasa a acestui om care a fost capul a trei biserici locale si care a luat o serie de decizii incompatibile cu ortodoxia(printre ele fiind si schimbarea calendarului) o puteti gasi la adresa
http://www.orthodoxengland.btinternet.co.uk/meletios.htm