Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Și dumneavoastră chiar credeți că tot poporul s-a tâmpit brusc, doar n-au fost ei martori la Exod, n-au văzut cum Dumnezeu "cu mână tare" i-a scos din Egipt? Credeți că s-au închinat lui Apis, ori lui Dumnezeu? N-au spus chiar ei cu gura lor "Dumnezeu" și "Domnul"? Greșeala și erezia lor a fost să-I facă o reprezentare lui Dumnezeu și să i se închine (reprezentării). Observați similitudinile? Ori e mai tentantă ideea că "Scriptura trebuie să spună altceva; adică ce spun eu!".
|
Daca tu si cu textul negru pe alb in fata tot spui altceva ce se mai poate discuta? Rezulta ca in orice situaite faci sau faceti asa, deci o discutie e pur si simplu fara rost, voi o sa tagaduiti si ca un cal are patru picioare. Oare toti eterodocsii au aceasta boala? Ca am vazut si la altii, inclusiv catolici.
Nu e vorba de ce cred eu sau ce psihologie aplici tu poporului, e vorba de ce scrie acolo. Nu ai inteles deloc de e idolatria, desi ea mai exista si azi. Idol inseamna sa crezi ca acel munte e chiar divinitatea, nu o reprezentare a divinitatii. Nu ai citit Vechiul Testament? Tu crezi ca toti oamenii credeau in Dumnezeu si doar isi faceau reprezentari? Inseamna ca nu ai inteles prea multe din iudaism sau crestinism. Oamenii isi faceau mici sculpturi si ziceau ca acela este zeul lor, divinitatea lor. Da, putem spune ca privind din perspectiva de azi erau plecati cu sorcova in privinta asta. Nu stii ca ziceau ca zeii lor sunt mai puternici decat zeii altora? Dar si zeii greci sau romani (o forma avansata de idolatrie), la fel credeau ca fiecare e un zeu, o divinitate, nu intruchipeaza pe Dumnezeu in zeci de ipostasuri.
Uite, imi mai pierd din timp sa iti mai explic o data cu citate: "Scoală și ne fă dumnezei, care să meargă înaintea noastră, căci cu omul acesta, cu Moise, care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a întâmplat"
"Și s-a întors Moise la Domnul și a zis: "O, Doamne, poporul acesta a săvârșit păcat mare, făcându-și dumnezeu de aur. "
Dar poti citi nenumarate pasaje cand se vorbeste de idoli, sper ca nu te incapatanezi la infinit ca altii, desi e evident care e adevarul.