Citat:
În prealabil postat de ecaterina7
mi se pare mie sau m-ati luat peste picior? nu stiu daca e de gluma cu cele sfinte, in ce calitate putem face noi acest lucru? stiu ca mandria nu-i tocmai dumnezeiasca.
|
Nu va iau peste picior desi izul acestui pasaj este clar , ci incerc sa va spusn ca nu conteaza parerile noastre nici o data atita timp cit esti sub ascultarea lui Dumnezeu , mai ales ca in aceasta te-ai bagat de buna voie .
Deci orice reflectie legata de viata duhovniceasca nu se incepe cu ,, mie mi se pare ca ..." . Acest inceput este de sorginte draceasca.
Viata se incepe si se sfirseste cu : Dumnezeu a poruncit iar noi trebuie sa implinim cit mai bine !
Ce pareri avem noi ... nu ne este de folos !
Nu conteaza ce pareri avem noi despre locul de munca si programul acestuia, despre sef sau despre salariu ! Atita timp cit am acceptat sa ne bagam sub ascultarea lui este important pt. noi sa indeplinim toate obligatiile intocmai , altfel raminem fara loc de munca !
Nu conteaza daca la scoala ne plac profesorii , materiile si programul orar . Daca dorim sa absolvim o scoala trebuie sa facem exact asa cum ne cere ea , altminteri suntem lepadati din acea scoala !
Si exemplele pot continua la infinit , macar sa fim in stare sa putem invata ceva din aceste multe exemple !