Citat:
În prealabil postat de grasu77
Ati stricat mult cu acea adaugire (acel fals) din paranteza. Da senzatia ca dvs. nu veti cauta ce spune Scriptura, ci veti cauta ca Scriptura sa zica ce credeti dvs.
Pacat. Ati asternut o talcuire foarte frumoasa. De ce trebuia sa o umbriti cu acea adaugire?
|
Multumesc de aprecieri. Ati observat bine ca am pus adaugirea aceea in paranteza, dar nu si ca am afirmat, ce-i drept doar la finalul postarii, ca nu sunt de acord cu ea si mi-am exprimat convingerea si speranta ca va urma o noua traducere cat de curand fara de adaugiri sau schimbari.
Citat:
Am spicuit din talcuirea dvs. Foarte deschisa si cu viziune biblica de asamblu. Nu am nimic de comentat, pana aici.
|
Multumesc din nou.
Citat:
Aici este un punct de cotitura si nu sunt de acord cu dvs. Ma avem pana vom castiga Canaanul Ceresc. Domnul Iisus Hristos ne-a dat, mijlocul de a izbandi: credinta in jertfa Sa mantuitoare (jertfa care a avut loc vinerea).
|
Dupa credinta noastra vinerea s-a produs rascumpararea noastra dar deschiderea Raiului noi credem ca s-a produs in noaptea de Inviere.
Citat:
Dar, vom intra in Canaanul Ceresc in acea zi (acea alta zi) cand va reveni EL sa ne ia. "Caci insusi Domnul , cu un strigat, cu glasul unui arhanghel cu trambiata lui Dumnezeu Se va pogara din cer ... vom fi rapiti toti impreuna cu cu ei (cei inviati din morti), in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16,17). Asta este ziua (acea alta zi) de care se vorbeste in Evrei.
In acea zi vom intra in Canaanul ceresc, condusi de Iisus (Ioshua) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane odihna de sabat , ca o arvuna, pentru poporul lui Dumnezeu.(Evrei 4:9)
|
Trebuie sa recunosc ca m-am gandit si eu la acea zi ca fiind Parusia, insa nu corespundea intrutotul asemanarii cu ziua lui Iosua. Caci ziua Parusiei e ziua "finala" a intrarii in odihna, adica dupa ea nu se mai naste nimeni care sa mai poata intra in Imparatie, pe cand la ziua lui Iosua nu trebuia sa fie ultima, ci evrei s-ar mai fi nascut si in anii urmatori intrarii in pamantul fagaduintei. Deci ziua lui Iosua e mai corect sa fie considerata "inceputul intrarii in odihna" si nu "finalul" ca la Parusie. De aceea am ramas la cealalta zi, cea a deschiderii Imparatiei prin Inviere. Dar nu va contest dreptul sa aveti o alta interpretare. Oricum, multumesc pentru bunavointa de a-mi citi postarea.
Har, smerenie si jertfa de sine.