View Single Post
Vechi 21.12.2011, 14:32:03
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Sf. Ignatie Teoforul

Ieri, în data de 20 decembrie, Biserica noastră a săvârșit pomenirea unuia dintre cei mai importanți Sfinți Părinți și Martiri ai Bisericii primare: Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, episcopul Antiohiei, care și-a dat viața pentru Hristos fiind aruncat în arena cu fiare sălbatice. Sfântul Ignatie face parte din categoria Sfinților Părinți apostolici (Sf. Părinți care au trăit chiar în prima generație de după Sfinții Apostoli, având bucuria de a-i cunoaște direct pe aceștia) și a primit cununa muceniciei în vremea domniei împăratului Traian (98-117). El a fost dus de la Antiohia la Roma, fiind păzit cu strășnicie de către 10 soldați romani și, în drumul către mucenicie, a scris epistole către Bisericile locale care au trimis delegați spre a-l întâmpina și încuraja. Toate epistolele Sfântului Ignatie Teoforul și mai multe detalii despre viața și moartea sa martirică se găsesc în volumul I din colecția "Părinți și Scriitori Bisericești" (P S B), intitulat "Scrierile Părinților Apostolici".

Pentru rugăciunile Sfântului Mucenic al Tău, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Nădejdea noastră, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi! Amin!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote