21.12.2011, 14:57:21
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Citat:
În prealabil postat de anita
Netinand seama de sfintii parinti va puteti rataci foarte usor.
Toate citatele date de mine din Sfintele Evanghelii au fost interpretate de preot la predica ,nu eu am spus ceva de la mine.
Nu vreau sa va demonstrez ca se apropie sfarsitul pamantului dar d-voastra pur si simplu nu vreti sa vedeti semnele timpurilor ,starea de pacat in care traieste lumea ,legile date de guverne pro homosexualitate si prostitutie ,legi care demoleaza legile date de Dumnezeu la muntele Sinai,semnele din cer si de pe pamant ,tsunami ,eruptii vulcanice dese ,cataclisme.
Sunteti foarte aproape de gandirea sectantilor ,va luati dupa propriile idei ,negandind ca puteti sa fiti in inselare.
Sfantul Ignatie a scris o carte foarte buna "Despre inselare"
Omul se poate insela daca nu asculta de un duhovnic ,de biserica si crede in parerile lui.
Unde nu tin seama de Sfinti Parinti? Sau haideti sa o lamurim, la cine va referiti prin sfinti parinti? La preoti in general (nu sunt sfinti atunci, altii ii spun "capului lor sfant parinte si este infailibil) sau la parintii din perioada Patristica?
Si eu am spus ca oricine poate gresi. Ce ne facem cu duhovnicii care sustin ca nu sunt vremurile din urma.
Tocmai ca nu eu sunt aproape de sectanti. Sectantii sunt cei care sustin cu inversunare ca sfarsitul este aproape. Faceti un sondaj intre ortodocsi si intre protestanti care cred ca traimi vremurile din urma si veti vedea rezultatul.
Si ce din ceea ce am afirmat eu ma face aproape de sectanti? Sau unde m-am indepartat eu de invatatura bisericii interpretant totul pe baza propriei minti? Eu exemplu vreau si de la dvs. Afirmatia nu are valoare de argument.
De fapt tot ce am sustinut eu (repet am mai spus asta) e ca nu suntem noi in masura sa ne dam cu parerea si sa interpretam semnele si profetiile. Si am aratat ca argumentele aduse puteau sa sustina sfarsitul veacului si in alte perioade. Atat.
|
Nici la asta. Se pare ca oamenii au tendinta sa afirma lucruri pe care le considera argumente in sine. Deci la cine va referiti prin Sf Parinti? Cum nu tin eu seama de ei? Prin ce ma apropii de sectanti prin faptul ca sustin ca nu avem dreptul si caderea sa ne pronuntam asupara unor profertii? Unde nu am restectat eu invatatura Bisericii?