Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Lucian daca cei carora(marea majoritate oameni extrem de simpli) le explica Hristos in plide puteau intelege(si unele pilde nu sunt deloc asa simple)fara alte explicatii,direct din ce le spunea EL,de ce nu ar intelege si cei din prezent tot direct din ce a spus EL?Ce s-a schimbat? Nu se spune nicaieri ca Hristos predica si apoi le spunea ucenicilor ,,Gata baieti,acum hai cu talcuirea" :) Care este diferenta dintre un taran iudeu analfabet de pe vremea lui Hristos si cei din prezent?Ce avea in plus?
|
Le talcuia pildele si exista destule exemple in Sf Scriptura. Tocmai asta e, ca nu e mare diferenta. Tocmai de accea nu le spunea direct si le vorbea in pilde.
Dar am sa va adresez si dvs intrebarea pe care am adresat-o de nenumarate ori si la care nu mi s-a raspuns. De ce sunt atatea denominatiuni protestante si neoprotestente? De ce toti sustin ce se bazeaza exclusiv pe Sf Scriptura si ca invatatura lor este adevarata si totusi ea difera fundalental? Daca Sf Scriptura ar fi suficienta sau daca oricine ar putea-o intelege nu ar diferi parerile, ptr ca asta sunt: doar pareri. In schimb, singura Biserica este cea care tine invataturile propovaduite de Hristos si apostoli de 2000 de ani. Nu a fost discontinua, nu a schimbat nimic si are harul transmis direct de la apostoli. Iar prin Biserica ma refer la Biserica Ortodoxa.