View Single Post
Vechi 21.12.2011, 17:16:12
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Lucian dar de unde stii ca toti cei carora le spunea acele pile intelegeau toti exact la fel mesajul pildei?Le-a spus tuturor aceleasi pilde?De exemplu in Luca 12:41 Petru intreaba "Doamne", I-a zis Petru, "pentru noi spui pilda aceasta sau pentru toti?" Se pare ca nici apostolului nu ii era prea clar cui ii era destinata pilda.De ce crezi ca a intrebat asta?
Pildele se refereau la mantuire, la pierzanie, la fapte bune, la credinta, la picainta. Eu vorbesc de lucruri ceva mai complexe, si la acestea vreau raspuns. Unii inteleg ca ziua de odihna a Domnului e sambata, altiiduminica (am o disputa aprinsa pe acesta tema pe un alt topic), unii ca Duhul Sfant purde de la Tatal, altii de la Tatal si de la Fiul, unii ca Dumnezeu este Unul in Fiinta sin intreit in Persoane, altii nu Il recunosc pe Fiul ca Dumnezeu, altii, pe Duhul Sfant, unii spun ca Maria e pururea Fecioara, altii ca a fost doar pana la nasterea Lui Hristos, unii ca e nascatoare de om, altii ca e nascatoare de Hristos, altii de Dumnezeu. Si veti spune ca nu conteaza aceste invataturi pentru Mantuire. Nu accept asta, dar sa spunem ca asa ar fi. Mai sunt altele, unii spun ca la Litutghie painea si vinul se transforma real in Sangele si Trupul Mantuitorului si doar daca ne unim cu el prin Impartasire ne mantuim, iar altii nu recunosc asta. Ei atunci cum reconciliem cele doua parti caci toti se bazeaza pe Sf Scriptura? Nu avem cum. "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea."