Nu Luciane,fii corect,eu te-am intrebat primul si mi-ai raspuns cu un raspuns general si o intrebare(fara a lamuri ce intrebasem)ce nu avea legatura dar care iti permitea o polemica simplista.Tocmai de aceea am insistat si ti-am dat sansa ca ceea ce spui sa nu fie doar un slogan ci sa-mi arati eruditia ta ortodoxa cu privire la texte pe care noi nu stim cum sa le intelegem.Era un prilej sa-mi arati invatatura ortodoxa pe un text biblic.O stii sau imi pierd timpul? De polemici teoretice sunt satul,cand cer proba practica ramin suspendat in suspans.Pe scurt:stii talcuirea la acel text sau nu?De ce nu vrei sa le comparam putin,din moment ce faci analize in antiteza inseamna ca stii invatatura ta.Eu ti-am cerut doar sa mi-o arati.Poti sau nu?Uite,sa spunem ca eu,un ratacit,nu stiu.Ia arata-mi tu ortodox practicant si apologet cum trebuie sa inteleg corect,daca eu nu sunt in invatatura corecta, textul din Marcu 4.Nu ma poti refuza:) O sa vezi ce raspuns iti dau si cum iti argumentez.E mai greu cand se vorbeste pe ceva concret nu?Trebuie sa cauti,nu mereu pe net,transpira omu putin intelectual,etc :)
Eu m-as fi asteptat sa-mi spui cu entuziasm ,,Sigur omule,uite ce spune Sfantul Parinte....in....despre...si uite ce inseamna....Dar fii atent ca acele cuvinte sunt de fapt o reluare a ...iar textul se regaseste si in...".Ti-am dat si indicii :) si nu te-am pasat in polemica superficiala.Daca nu ai chef da vrei teme mai usor de abord,nu ma supar,as spune ca m-as fi asteptat dar eu cred,sincer,nu este nici o ironie,ca imi poti da o lectie teologica din care sa invat ceva,sa-mi foloseasca.
In asteptarea,cu entuziasm,a unei talcuiri din Parintii Bisercii,cu multumiri.
Last edited by Scotland The Brave; 21.12.2011 at 19:37:04.
|