Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Ecaterina, te rog nu te întrista. Poate și răspunsul meu te va fi rănit, deși nu asta am vrut. Întrebarea ta fusese scurtă și nu mi-am dat seama din ea cât de serios pui problema botezului.
Nu te grăbi să tragi concluzii cu privire la forumiștii de aici. Dacă vei avea răbdare, vei vedea că sunt de toate felurile. Mulți sunt oameni deosebiți, cum nu prea ai ocazia să întâlnești.
|
cu siguranta si eu am gresit, poate nu m-am exprimat cum trebuie.
am sa va povestesc ce mi s-a intamplat acum 1 an. am cunoscut un copil dintr-o familie saraca, nebotezat fiind si desi sufletul imi spunea sa-i fiu nasa, toata lumea imi era impotriva. am scris un mail unui preot, ar fi trebuit sa am un duhovnic care sa ma sfatuiasca, dar Dumnezeu m-a indrumat pe alta cale spre un preot care m-a ajutat foarte mult cu sfaturile lui. printre randuri, mi-a urat sa fac fata ispitelor si piedicilor si sa fac tot posibilul sa botez copilul respectiv (impropriu spus sa-l botez) daca asta simt. numai la aceste vorbe m-am gandit timp de 6 saptamani, timp in care sotul meu era impotriva. pana in ziua botezului nu a fost de acord cu acest lucru, el nevrand sa intre in biserica (a trait intr-o familie de crestini dupa evanghelie), in cele din urma (dar nu in final) a acceptat sa ma lase sa-l botez singura si in ziua botezului singur mi-a spus sa-i pregatesc haine sa mearga la botez unde l-a si tinut in brate pe finutul nostru drag si i-au si dat lacrimile de bucurie ca are un finut. tot atunci l-am intrebat pe acest preot cum pot eu sa imi fac datoria de nasa daca sunt la cateva sute de km de copil si mi-a spus ca nu imi pot anula aceasta sansa din start si simplul fapt ca-l botez si am grija sa-i trimit cate ceva lui si fratilor lui si este bine.
cati nasi isi fac datoria cu adevarat? eu, personal nu cunosc niciunul. nasa copiilor mei a reusit sa ramana insarcinata cu primul copil dupa ce l-a botezat pe primul meu copil, iar a doua oara dupa ce l-a botezat pe al doilea, multi ani nu a reusit sa ramana insarcinata (si n-are avorturi cum ar gandi unii), dar Dumnezeu a rasplatit-o pentru fapta buna daruindu-i proprii copii.
Doamne ajuta!