Ioane,2000 de ani daca mai traiam si nu-mi trecea prin cap sa fac o legatura cu fenomenul Stockholm,am ramas total surprins :) Trebuie sa ma gandesc la ce ai scris,ridici o anumita problematica,foarte dificila dar interesanta.Eu m-am gandit sa extrapolez textul,plecand de la ce ai spus tu si Priceputul in urmatorul fel:am de gand sa leg acest text din Marcu 4 de un text din Vasile cel Mare.Problema este ca in acest mod s-ar putea,eu protestant,sa aduc,fie si indirect,un argument in fav.Traditiei.
Am facut lucruri si mai nebunesti de atat,mizati ca-l fac si pe acesta.Problema mea este ca legatura dintre Marcu 4 si textul din Vasile cel Mare o fac cu ajutorul unui text-punte exegetic care ridica o anumita problematica,foarte dificila intr-un anumit punct,care,opinia mea,daca nu este imbinata cum trebuie(adica fundamentata)atunci te arunca in ceva periculos din punct de vedere al interpretarii.
Inca lucrez la acesta imbinare,nu imi place cum iese,nu scoate bine in evidenta o anumita nunanta si caut inca prin texte patristice o sustinere care sa depaseasca dilema mea.Sper ca intre/dupa Sarbatori sa postez un text,daca mai ma tine Dumnezeu in viata,cu titlul ,,Cuvintele pe care Hristos nu le-a scris niciodata".M-am gandit mult cu privire la titlul sub care sa potez textul si pe acesta l-am ales.O sa tin cont de tot ce veti posta voi pana atunci pe aici si poate ma ajutati,o invitatie din inima,si cu comentarii critice la ce urmeaza sa postez atunci.
Multumesc pentru bunavointa de a posta ceva care sper sa foloseasca tuturor.
|