De vorba cu Tine, Doamne !
"Am stat de multe ori, impreuna, de vorba, Doamne !Te-am cautat, pentru ca am avut nevoie sa stiu ca existi langa mine si nu ma lasi sa ma simt singura .Credinta ca esti, ca imi veghezi existenta, imi da senzatia ca viata mea are un sens.Stiu,existenta Ta este dincolo de ceea ce noi putem percepe, iar credinta ca aspiram spre Tine si spre invatatura Ta, care este dragoste, iubire pentru oameni si bunatate, reprezinta insasi temeiul existentei sociale.Numai urmand invataturile Tale, putem spera sa atingem Raiul.
Stiu ca intruchipezi iubirea si forta credintei, sustinuta de energia sperantei, care moare ultima.Stiu ca reprezinti unitatea si perfectiunea spre care aspiram noi, muritorii imperfecti, ce traim in aceasta lume bipolara.
Stiu ca esti fara spatiu, forma si timp...esti curgere fara inceput si fara de sfarsit, esti totul, intregul, starea de constienta si deplinatate.
La inceput a fost Cuvantul si Tu, Doamne, ai fost Cuvantul prin care toate au fost posibile.Am inteles ca prin cuvant sunt in legatura cu Tine, Doamne, si in cuvinte pun rugaciunea pe care Ti-o adresez.O spun din toata inima, pentru ca doar asa ea are forta, Doamne, si doar asa ma poti auzi.Ma intalnesc cu Tine prin cunoastere si constientizare si Te simt deplin in iubire.Acea iubire atotcuprinzatoare cu care Tu, Doamne, ne iubesti pe noi nu cunoaste frontiere, nu cunoaste piedici.Este iubirea care umple si intregeste, reface unitatea pierduta, uneste contrariile, aduce lumina constientizarii.
Constientizarea ne aduce cunoasterea de sine si acest lucru ne ofera lumina si pace.Avem nevoie sa ne aflam in noi propria lege si astfel ne dezlegam de toate celelalte.Aceasta lege este sarcina de a ne descoperi adevaratul centru , spre a deveni una cu tot ce exista.Atunci cunoastem iubirea deplina, care tinde sa devina tot, vrea sa uneasca si nu sa separe.Este acea iubire care presupune acceptarea fara limitare sau conditionare, iubirea care ne face sa ne depasim conditia si sa ne intalnim cu Tine, Doamne.
Nu ne este usor sa facem asta si, pentru ca ratacim asa mult, amanam intalnirea vindecatoare cu Tine.
-De ce ne pierdem, Doamne, asa de usor ?
-Mergeti pe drumuri gresite si cautati acolo unde nu veti gasi decat amagirea!
-Ajuta-ne, Doamne, sa Te intalnim !
-Inaintati in credinta si speranta si Ma veti intalni in iubire ! Indrazniti !"
(Viata ca o arta,de Aniela Minu, Ed.Agnos)
balla georgeta