View Single Post
Vechi 21.12.2011, 23:16:17
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Nu Luciane,fii corect,eu te-am intrebat primul si mi-ai raspuns cu un raspuns general si o intrebare(fara a lamuri ce intrebasem)ce nu avea legatura dar care iti permitea o polemica simplista.Tocmai de aceea am insistat si ti-am dat sansa ca ceea ce spui sa nu fie doar un slogan ci sa-mi arati eruditia ta ortodoxa cu privire la texte pe care noi nu stim cum sa le intelegem.Era un prilej sa-mi arati invatatura ortodoxa pe un text biblic.O stii sau imi pierd timpul? De polemici teoretice sunt satul,cand cer proba practica ramin suspendat in suspans.Pe scurt:stii talcuirea la acel text sau nu?De ce nu vrei sa le comparam putin,din moment ce faci analize in antiteza inseamna ca stii invatatura ta.Eu ti-am cerut doar sa mi-o arati.Poti sau nu?Uite,sa spunem ca eu,un ratacit,nu stiu.Ia arata-mi tu ortodox practicant si apologet cum trebuie sa inteleg corect,daca eu nu sunt in invatatura corecta, textul din Marcu 4.Nu ma poti refuza:) O sa vezi ce raspuns iti dau si cum iti argumentez.E mai greu cand se vorbeste pe ceva concret nu?Trebuie sa cauti,nu mereu pe net,transpira omu putin intelectual,etc :)

Eu m-as fi asteptat sa-mi spui cu entuziasm ,,Sigur omule,uite ce spune Sfantul Parinte....in....despre...si uite ce inseamna....Dar fii atent ca acele cuvinte sunt de fapt o reluare a ...iar textul se regaseste si in...".Ti-am dat si indicii :) si nu te-am pasat in polemica superficiala.Daca nu ai chef da vrei teme mai usor de abord,nu ma supar,as spune ca m-as fi asteptat dar eu cred,sincer,nu este nici o ironie,ca imi poti da o lectie teologica din care sa invat ceva,sa-mi foloseasca.

In asteptarea,cu entuziasm,a unei talcuiri din Parintii Bisercii,cu multumiri.
1. Nu am sustinut si nu ma consider un erudit teolog
2. La intrebarea adresata am raspuns inainte de a adresa eu intrebarea am raspuns:

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul:
Lucian daca cei carora(marea majoritate oameni extrem de simpli) le explica Hristos in plide puteau intelege(si unele pilde nu sunt deloc asa simple)fara alte explicatii,direct din ce le spunea EL,de ce nu ar intelege si cei din prezent tot direct din ce a spus EL?Ce s-a schimbat? Nu se spune nicaieri ca Hristos predica si apoi le spunea ucenicilor ,,Gata baieti,acum hai cu talcuirea" :) Care este diferenta dintre un taran iudeu analfabet de pe vremea lui Hristos si cei din prezent?Ce avea in plus?
Le talcuia pildele si exista destule exemple in Sf Scriptura. Tocmai asta e, ca nu e mare diferenta. Tocmai de accea nu le spunea direct si le vorbea in pilde.
3. Am spus deja ca voi raspunde (in masura in care stiu) doar daca imi raspundeti la intrebare. Nici nu m-am uitat pe intrebarea, pe textul la care faceti referire. Deci nu voi raspunde daca nu primesc raspuns.