View Single Post
Vechi 07.09.2007, 23:23:23
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

???erzbet,m-am ofilit de tot cand am citit postarea ta..nu merita sa te mai contrazic.Iti spun doar ce zicea Sf.Siluan Athonitul despre care se spune ca iubea si el Creatia lui Dumnezeu"nu trebuie sa vorbim cu animalele caci astfel coboram la treapta lor de necuvantatoare."...daramite sa-si faca culcus cu noi in pat...
Foarte trist sa ne vedem semenii,slujind ei insisi animalelor,dormind cu ele in pat,pieptanandu-le,facandu-se cu voia lor rob animalelor.este ridicol sa vezi domni si doamne altfel cetateni respectabili facand munca de a scoate afara in lesa sau purtat pe brate ca un rege un mic latrator ca sa-si faca nevoile sau programul de miscare..un om in suferinta,un paralizat dintr-un camin de batrani le-ar intoarce stomacul pe dos.
De fapt animalele in cauza sunt numai obiectul patimiial carui subiect e omul si care slujeste patimii sale...prin ea diavolului care a starnit-o si care o intretine.Dragostea pe care omul in mod normal este dator s-o aiba catre aproapele(indiferent cine e),este indreptata catre un animal....acel om e in afara poruncii.
Anca tu spui ca ai invatat sa ierti si sa iubesti de la caine...e un lucru trist ..si grav.imi pare rau daca asa stau lucrurile,te pot intelege,desi nu aprob si stiu ca tu nu ai nevoie de aceasta aprobare ... numai in oameni salasluieste Hristos.Sfantul siluan subliniaza ca in toata viata Sa oamanteasca ,conform Evangheliilor Mantuitorul nu si-a oprit niciodata atentia asupra animalelor,desi iubea cu siguranta toata creatia.Cei care poseda animale se taseaza atat de tare de obiectul patimii lor,incat sufera la pierdereaclui mai mult decat pentru oamenii apropiati..incep sa creada ca numai animalul i-a iubit neconditionat..dar cate cheltuieli a suportat stapanul facand mofturile catelului???
Reply With Quote