View Single Post
Vechi 22.12.2011, 20:14:03
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Ioane,orice credinta trecuta prin foc va fi mai pretioasa decat aurul.Sunt convins ca la final nu vom mai vedea in parte si vom intelege rostul intregii zbateri.Insa,intr-un fel sau altul,trebuie sa iti asumi un drum.Ca si calvinist as fi tentat sa spun ca drumul nostru este doar pentru noi o necunoscuta,nu si pentru Dumnezeu.Eu am un drum,tu ai descoperit poate alt drum,pe lumea asta toti mergem pe un drum.Am vazut multe drumuri in lumea asta.De multe ori oamenii vor sa mergi pe drumul lor pentru a-si confirma lor corectitudinea propriului drum,un mic demon psihologic.In alte situatii chiar cred ca iti fac un bine,fara sa-i intereseze ce crezi,ceea ce de multe ori se dovedeste o utopie tragica.Altii o fac din dragoste pentru tine si acesta este singurul motiv pe care il gasesc intemeiat in incercarea de a-i arata altcuiva un alt drum pe care tu il consideri a fi cel corect.Pe tine te-a trecut Dumnezeu prin incercari mai dure,nu toti le-ar fi dus,unii isi puneau latul de gat.Fiecare cu incercarile lui dar Ioane daca aleg ceva trebuie sa o fac din tot sufletul si niciodata din frica.Nimeni nu stie cat timp are la dispozitie asa ca o decizie,cumva,o alegere,se impune.In ce masura omul o poate face singur,fara aportul divin,asta este o intrebare extrem de complicata,mult prea complicata pentru starea de superficiala veselie in care ma gasesc acum,impachetand cadouri.

Pana la urma daca un om considera ca este pe drumul cel bun si simte asta cu toata fiinta lui sa mearga pe el.Ca sa ajungi la ape de odihna trebuie sa treci si prin ape involburate,sa te uzi putin.Daca in schimb ai dubii atunci fa ce crezi si incearca sa le lamuresti,unde nu poti cauta sprijin,nu-i o rusine.Tot va trebui sa iei o decizie.Dar daca mereu esti in dubii,mereu te schimbi,ce decizie sa iei?Tu,de exemplu,ai luat o decize,chiar daca drumul pana la ea a fost dureros.Ai de gand sa ti-o schimbi?Ma indoiesc,vei merge pe ea pana la capat.Si psalmistul luase o decizie ,,voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele."Cu privire la locatie este disputa :) dar intr-o zi si ea se va clarifica,dar doar prin metoda divina,nu umana.Asa cred eu,un sceptic cu privire la ramasitele chipului lui Dumnezeu in om.

Cred ca deja ma afund in discutii complicate,tipic pentru mine :) Nu vreti sa impodobim bradul la modul virtual,ne asteapta timpuri grele de tot in viitor.Am vazut ca pana si pe tema asta au iesit discutii,cu privire la brad,suntem o mica lume certareata si niciodata multumita,eu fiind cel care merge tantos in fruntea ei :)

Last edited by Scotland The Brave; 22.12.2011 at 20:32:51.
Reply With Quote