Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Păcat este ceea ce Cristos sau Biserica, prin urmașii apostolilor, definesc ca atare. Din moment ce fumatul nu a fost definit ca păcat, înseamnă că nu este păcat. Când fumatul va fi definit ca păcat, va fi păcat. Există, undeva, un topic care are ca temă acest lucru.
|
Asta se intelege din textele scrierilor sfinte.(sa nu ucizi) Ar fi fost absurd sa se detalieze, pentru ca ar fi fost o carte fara sfarsit, iar pe de alta parte pentru ca nu existau la acele vremuri unelte ale pacatului care exista astazi. Atunci nu exista fumat acest obicei, la fel ca nici drogurile astazi.
Din moment ce contribui la deteriorarea sanatatii trupului , de fapt, orice face asta este un pacat., caci distrugi viata din corp.
Daca eu ma ucid pe mine Brutal , violent, sau mai "domol", mai lent, tot ucidere este.
Daca eu , asemenea lagarelor de exterminare, iau niste oameni care m-au maniat, si le administrez o doza de o substanta toxica (mercur de exemplu), dar in cantitate foarte mica , si astfel le grabesc moartea fie si cu 1 singura zi, tot ucidere se numeste, caci am omorat acea viata care ar fi exista in acea zi. Tot viata lui Dumnezeu din om era, iar eu am luat-o.
Ca otravurile din tutun (dar mai ales substantele aditionale ) au acest efect de otravire si epuizare a corpului , ce duc la aparitia atator disfunctii , este bine cunoscut si recunoscut si medical ,.