View Single Post
Vechi 23.12.2011, 02:59:58
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit propaganda

Citesc cu uimire cum oficialitatile spun ca privatizarea sistemului sanitar este solutia pt ca sanatatea sa nu mai fie subfinantata.
Propaganda curata si departe de realitate!

Un sistem sanitar privatizat este mult mai costisitor decat unul de stat.
In primul rand necesita un aparat administrativ mult mai mare.

In strainatate functioneaza cam asa: exceptand situatia in care ai o asigurare care-ti permite sa mergi la orice spital/medic (f scumpe), pacientul trebuie sa-si aleaga de pe niste liste medici/facilitati la care asigurarea lui ii permite accesul.
Daca margi unde te taie capul si spitalul nu este in sistemul de asigurare cu care ai contract, platesti vizita/tratamentul integral!

Cand mergi la spital cei de acolo verifica daca ai asigurare buna si daca au contract cu casa ta de asigurare. Dar apar erori umane (eu am patit-o, mi-au venit apoi acasa facturi exorbitante).
Dupa ce beneficiezi de servicii medicale, oameni special angajati trimit facturile pt servicii medicale companiei de asigurari.
Oameni special angajati acolo verifica facturile, iar in strainatate mai mult de jumatate din facturi sunt respinse de compania de asigurari. Situatie in care spitalul reface facturile si intre spital si casa de asigurari are loc un fel de negociere care poate dura luni intregi pana ce spitalul vede in sfarsit banii pt serviciile prestate.
daca spitalul nu obtine banii de la asigurari.. ii solicita de la pacient!

Acum va las sa va ganditi de cati oameni este nevoie in acest sistem, cata munca suplimentara este necesara, cati vor fi platiti in plus pt negocierea cu companiile de asigurari si recuperarea banilor.

(Si mai sunt si alte detalii, dar nu-mi permite timpul..)
Reply With Quote